Opbouw van het festival

Over de verbindende kracht van kunst en verhalen. Eerste Vlaams intergenerationeel kunst- en verhalenfestival zondag 14 mei 2017 - Bozar


Op ZONDAGnamiddag 14 MEI 2017 organiseert Fedos, samen met het Vlaams Ministerie van Cultuur het eerste Vlaams intergenerationele kunstenfestival vanuit de kracht van verhalen.
Het festival laat de deelnemers kunstcreaties beleven in dans, muziek, theater, digitale media, beeldende kunsten. Alle artistieke creaties die te zien zijn tijdens dit festival, zijn een co-creatie van ouderen, jongeren en (amateur-)kunstenaars.

Pop-up verhalencafé’s

In de voorbereiding zullen verschillende generaties samenkomen in pop-up verhalencafé’s om op een respectvolle en creatieve manier van elkaar te leren, met elkaar in interactie te treden aan de hand van storytelling & storycatching en de beeldvorming van de deelnemende generaties (jong en oud) op een positieve wijze te beïnvloeden. Door de wederzijdse verhalen krijgen jong en oud nieuwe inzichten en staan daardoor op“nieuwe benen”.

Verhalenbundel ‘Op nieuwe benen’ 

premiere in BOZAR op 29/04/2016Op die vrijdag ondertekenen verschillende leden van het Europees Parlement in BOZAR een manifest over ouderen en kunst. 

De verzamelde verhalen in de “OP nieuwe BENEN” verhalenbundel gaat er in première op het ‘creative dinner’ georganiseerd door de Vlaamse Gemeenschap op 29 april 2016 in de BOZAR ter gelegenheid van de slotconferentie van het Europees samenwerkingsverband ‘Long Live Arts’. 
Vertellers van verschillende leeftijden brengen een selectie aan “Op-nieuwe-benen-verhalen” en mini-performances. Zo kan het publiek daar al een glimp opvangen van de Op-nieuwe-benen-festival in 2017. 


Een bont collectief van alle leeftijden werkt deze verhalen creatief uitvoor het festival in 2017 via verschillende intergenerationele kunstcreaties: beeldende kunsten, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, literatuur en poëzie.




10 artistieke groepen repeteren vanaf januari 2017 
hun performance voor het Festival. 

Zij brengen samen een zeer gevarieerd programma van film, zang, dans, toneel, verhalen vertellen, Vlaamse Gebarentaal, plastische kunst en live muziek. Kortom een perfecte mix zowel op intergenerationeel als intercultureel vlak.



1. Videoclub Multimedia 97 uit Niel

2. Koor Cantores Continuo uit Brugge:

3. Jeugdtheater Schoolbond(JTS) uit Lier:

4. FedOS Hedendaagse dansgroep uit Brussel:

5. De Kopergieterij uit Gent:

6. Het Luisterend Oog uit Mechelen:

7. FedOS toneelgroep uit Brussel:

8. De Verhalenwerf uit Antwerpen:

9. Stedelijke academie voor muziek, woord &      dans uit Lier:

10. Kunstcollectief De Muze met deelnemers uit de vijf provincies



geleidelijk aan verklappen we u iets van het programma!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten