VERHALEN...
Hilda, 79 jaar

Rania, 10 jaarIk houd van citroengeur: het is fris, lekker bij vis en goed voor als ge keelpijn hebt. ook lekker in frisdranken.
Christine, 76 jaar

de geur van koffie:
Deze geur geeft een gevoel van ontspanning bij het denken aan een gezellig moment met een stukske taart of een koekje!
Achiel, 87 jaar

Een foto van mij kleinzoon, het is een grote en struise jongen. De foto staat in mijn bureau. Hij is mijn enige kleinkind en lief. Hij komt nog graag bij oma en pepé.
Jean, 75 jaar 


Het voorwerp dat ik gekozen heb is een kleurpotlood. Het voorwerp is fijn en elegant, hard en scherp. Het ligt meestal op en onschuldig blaadje papier. Het zorgt ervoor dat fantasie werkelijkheid kan worden.
Katherine, 17 jaar 

Het geluid van de stilte
Ken je het gevoel wanneer je alleen bent, wanneer er niemand of niets rond je is? Het lichte gezoem in je oor? De stilte, stil maar ook niet stil. Het kan rust brengen en natuurlijk aanvoelen, maar het kan ook een loodzware last zijn en oorverdovend klinken. Stilte laat je in jezelf kijken en in de stilte beslis je voor jezelf wie je bent.
Gilles, 15 jaar 


Mijn favoriete voorwerp!

Mijn Judogordel ! Hij is 2,8 m lang, heeft een bruine kleur en is gemaakt van een dikke, stevige stof. Hij hangt aan de lelijk blauwe kapstok aan mijn deur. De gordel legt duidelijk de link bloot tussen mijn leven en de geweldige Japanse vechtkunst. Het was niet mijn eerste gordel, maar alle gordels die ik ooit had, heb ik nog steeds in mijn kast leggen.
Gorik, 17 jaar

Het is een auto uit de jaren '60. Het is een diepblauwe wagen met 2 deuren, het stuur aan de verkeerde kant en zonder airco. Hij staat in de garage verscholen onder een wit doek. De wagen staat voor vrijheid, plezier, vriendschap en tijd met mijn vader. Alles om de school te kunnen overleven.
Geert, 16 jaar


Het voorwerp is een medaille; de medaille is mooi goud en schittert in het licht, met op de voorkant een polobal. Samen met mijn andere medailles hangt ze aan een grote grijze kast in mijn kleine kamertje. De medaille doet me denken aan alle mooie herinneringen die ik al heb beleefd op de waterpolo en ook zeker aan alle goede vrienden die ik er heb gemaakt.
Brutus, 16 jaar

 

 

een herinnering aan een geur ....

Een geur die bij mij veel herinneringen oproept is de geur van de door mijn mama gemaakt stoofvlees. Het is een volle geur, en als ze dit heeft klaargemaakt, dan ruik je het over heel het huis. Het doet mij denken aan mijn papa, omdat het zijn lievelingseten is. maar ook aan alle gezellige momenten aan tafel.Een verhaal over een voorwerp

Ik neem mijn oude donsdeken.
Hij is heel zacht, vol veertjes.
Hij ligt overdag opgerold achteraan op het brede bed.
We slapen al eeuwenlang samen.
Elke avond rond dezelfde tijd genieten we van mekaar.


Een volgend verhaal over een geur

Ik denk aan de scherpe geur van oude sinaasappelschil.
We vlogen naar Spanje onder de paasvakantie, omdat de jongste longontsteking had. Hij genas te moeilijk en de dokter had ons met klem aangeraden naar de zon te gaan. We huurden een autootje om in de bergen te toeren. Daar was een Nederlandse piloot op zijn plantage onbespoten rijpe sinaasappelen aan het oogsten voor de fruitsapindustrie. We raakten aan de praat met de plukkers. Hij had medelijden met het zieke kindje en gaf ons een volle plastic zak mee, kwestie van zongerijpte vitamientjes binnen te krijgen. Maar de geur bleek te sterk voor de enge hotelkamer. 's Anderendaags waren de overrijpe sinaasappelen volop aan het rotten en moesten we, tot onze grote spijt, de hele oogst in de vuilbak kieperen.
Uw verhaal inzendenHeeft u een eigen verhaal dat zeker past bij ‘Op nieuwe benen’, 
dan kan u dit voor 16 maart 2016 opsturen (per post naar Fedos vzw, OP NIEUWE BENEN, Zaterdagplein 6 te 1000 Brussel of per mail naar opnieuwebenen@fedos.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten